Лагери в Германия

 Приключенски лагер във Валендар, Германия

за деца от 8 до 14 години

вълнуващо пътуване, приключения и забавления в средата на немскоговорящи деца

Планинският курорт Marienberg във Vallendar се намира в покрайнините на природния парк Айфел, недалеч от Кобленц. Тук, сред гъсти гори, древни вулкани и пещери децата се забавляват, упражняват немския език в неформална среда и създават нови приятелства. Подробна информация за забележителностите на региона ще намерите тук. Настаняването е в уютна къща със стаи, обзаведени с от 4 до 6 легла. Готвачката е толкова мила, че след втория ден започвате да си говорите на “ти”. Тя сервира в уютна трапезария три пъти на ден вкусни гозби. До гимнастическия салон в лагера се намира голяма зала за клубни занимания, тенис на маса, барбекю и място за лагерен огън. Къщата разполага с голямо отворено пространство за игри и състезания на открито. На около 200 метра от нея има футболното игрище и поляна. В горещите летни дни се посещава близкия открит басейн с голяма водна пързалка. Там, миналата година, децата от последния лагер се научиха да скачат във водата от висок трамплин. В околностите на курорта Marienberg се намира въжен парк със съоръжения за катерене. Дали имате страх от височини, ще знаете със сигурност след едно вълнуващо посещение на това невероятно място. A вечер, заедно с новите си приятели сядате около лагерния огън, където може да си изпечете и хлeбче на клечка.

За всеки от осем до десет лагерници отговаря един обучен и опитен инструктор. Ако имате въпроси или проблеми, можете да се обръщате денонощно към него. Много скоро всички се опознавате и обиквате като приятели. Информация за базата може да намерите тук.

Търсите приключение, забавление и вълнение?

Eднодневната екскурзия до Tolli-парк в Майен със сигурност е връхната точка на нашият лагер. На 30 хиляди кв.м. е разположен един свят на приключения и забавления. Със своя широк спектър от игри на открито и закрито, Tolli-парк предлага забавления за малки и големи: голяма водна площадка на открито, където се намира замъкът на пиратите с огромна пързалка и зоологическа градина. “Къщата на преживяванията” предлага в случаите на лошо време, добро настроение с различни пързалки, замъци и стени за катерене, както и детска цирк.

Цената на еднодневната екскурзия и входна такса за парка са включени в цената на лагера.

На тези от вас, които искат лично да се убедят в преживяванията и вълнуващите приключения на децата, които бяха там през лятото на 2015 г. , можем да предоставим личните им координати!

Важно: За немските лагери във всички бази децата задължително носят собствено спално бельо. Родителите, които желаят сами да организират пътуването на децата си, заплащат само таксата за лагера. По време на лагера децата ще имат телефонна връзка с наш представител, който ще бъде на тяхно разположение при необходимост. Подсигурете монети за пътуването на децата.

Транспорт

Децата от България пътуват до лагера с организиран транспорт, придружавани от наш водач. В двете посоки са предвидени нощувки в Унгария /по средата на пътя/ в хотел Амарилис***, град Гиор, почивки на всеки два часа и два инфотура с bus tour за разглеждане на Будапеща и Виена. Почивките по пътя са на места с Wi Fi. За пътуването децата носят задължително храна и вода със себе си. Тръгването е два дни преди започване на лагера.

Записване

Записването става на място в централния офис на ALS – приключенски езикови лагери и включва следните стъпки:

1) Попълване на формуляр с данните на детето;

2) Заплащане на таксата за лагера.

*представяне на задължителни за пътуването документи: застраховка, сертификат за ниво на владеене на немски език, медицинска бележка от личния лекар, задграничен паспорт и нотариално заверена декларация от двамата родители.

*джобните пари на децата за лагера се предават на нашия водач на тръгване в надписан с името на детето запечатан плик.