Happy Halloween


На 31.10.2015-01.11.2015 бе организирана двудневна екскурзия

HAPPY HALLOWEEN 

По традиция бяха спазени всички изисквания на Наредбата за ученически отдих и туризъм и бе взето Разрешително № 0607-519/19.10.2015г. от РИО на МОН – София. Благодарим и на нашия туроператор Бултравел /лиценз №5405/.

По маршрута посетихме:

1)Църквата „Успение на Св. Богородица“ в село Сапарево – най-внушителната черква в Дупнишко и Самоковско. Там отец Димитър ни запозна с легендата за небесни ангели. По увлекателен начин той разказа на децата как Дева Мария се явила в съня на беден човек от селото и му посочила мястото, където имало заровени жълтици, с които да се построи църквата. Котелът, в който са открити жълтиците се пази в църквата.

2)Гейзера – фонтан, най-горещият минерален извор в Континетална Европа. Температурата на водата е 103 градуса.

3)Езерото Паничище – единственото в България безотточно езеро разположено на площ 12 декара и дълбочина 4 м, скътано в сърцето на Рила планина.

Около 13,30ч. пристигане исе настанихме в х-л ”БОР” – Паничище, където ни чакаше вкусен и топъл обяд.

АНИМАЦИЯ ЗА ПРИКЛЮЧЕНЦИ от 14.30 – 23.30 ч., специално подготвена от съвместен екип на Bulprogress schools и фондация „В името на децата“

От 14.30 почти до 18.00 ч. имахме вещерски занимания и състезания – украсяване на маси и чадъри, изработване на украса за хелоуин – гирлянди от духчета, приготвяне на вещерски пръсти ,,ужасно гнусни, но твърде вкусни“, които децата изпекоха и похапнаха с охота, изработване на маски и оцветяване, инкрустация на тикви, създаване на жив дух, забавни вещерски игри и още много други. За състезанията децата бяха разделени на три отбора – тикви, духчета и черепи. Всеки отбор имаше свой капитан от по-големите деца и аниматор, който ги организираше и помагаше в дейностите,

От18.00 до 19.30 ч. отделихме свободно време за подготвяне на страшните и ужасни чудовища за излизане на светло – дегизировка и грим на вещици и таласъми. В 19.30 ч. беше вечерята.

В 20.00 ч. започна истинското HAPPY HALLOWEEN шоу. Въпреки студеното време, децата излязоха навън, където Джак произнесе своето заклинанието и разпали огъня. Той призова чудовищата да дойдат на нашия вещерски парад. Децата му отговориха с кратко стихче. след което всички влязоха на топло в ресторанта и дискотеката започна. Имахме жури, което оценяваше маскираните деца по време на парада. Връчихме почетните ленти на Mr. и Miss HALLOWEENза най-оригинален костюм и маска, а всички останали деца получиха вещерски грамоти и лакомства. Дискотеката приключи с караоке.

След като се наспахме и закусихме в неделя, най-напред се отправихме към хотел „Еделвайс“, където ще се проведе нашия зимен лагер. Децата се запознаха е с природните забележителности на района и ски пистата пред хотела.

После направихме лек пешеходен тур до вoдoпaд Гopицa – eдин oт ceдeмтe Oвчapeнcĸи вoдoпaди, нaмиpaщи ce в ceвepнoтo пoднoжиe нa Pилa плaнинa. Boдитe пaдaт oт 39 мeтpa виcoчинa.

Накрая посетихме Ресиловския манастир „Покров на Пресвета Богородица“ прочут с многостепенната камбанария. Към 18.00 ч. пристигане в София. Екскурзията happy halloween бе едно незабравимо приключение за децата и родителите, които дойдоха с нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!