Детски лагер на планина

Приключенски, езикови и тематични лагери на планина

с марката ALS по програмата

 „Ваканция с цел“

 

Летни езикови и тематични лагери, 6/5 дни, пълен пансион,  в луксозен хотелски комплекс с басейн и отлични условия за обучение, релакс и забавления 

 

*Езикови занимания в приключенските лагери за изучаване на английски език в природна среда. Акцентът е поставен върху говоримата форма на езика чрез интерактивни занимания, образователни, научни, стационарни и музикални игри. Децата са разпределени по групи в екокласове в зависимост от  нивото на владеене на езика.

 

*Тематични занимания в приключенските лагери по програмата „Ваканция с цел“. Децата се забавляват по подходящ за тяхната възраст начин и същевременно участват в занимателни и креативни дейности, посредством които в игрова форма възприемат новостите от тяхната любима, приоритетна или хоби област.

Приоритетни за лагерите ALS са следните тематични области:

**IT Ваканция – Обучение по програмиране от програмата на ,,IT академия за умници”. Обучението е предназначено да помогне на децата да придобият знания и да развият мисленето и интересите си към информационните технологии; да направят първи стъпки в програмирането, да работят с интересни и полезни компютърни приложения – за обработка на снимки, за създаване на филми и интернет страници. Всяко дете работи на индивидуален лаптоп. Децата са разпределени по групи и нива. Преминаването към по-високо ниво става с изпит.  За всяко завършено ниво се получава сертификат.

**Ваканция фън грийн – С тази тема искаме да научим децата да спортуват активно от малки, да моделират стройна фигура по време на растеж, да се предпазват от затлъстяване; да обичат природата и да се грижат за нея.  Програмата включва комплекс от атрактивни спортни игри, фън фитнес, позитивна психология, паневритмия, походи и релакс сред природата. Чрез поредица от практически занимания в съчетание с естествени лечители – чист планински въздух с доказани лечебни свойства и слънчеви бани темата е изключително ефективна за деца от всички възрасти.

Смени:

5- 10 юли – „IT ваканция за умници“ с английски език, Банско

19-24 юли – „Ваканция  фън грийн“ с английски език, Банско

Приключенски  лагери

през зимната и пролетната ученическа ваканция, 6 дни пълен пансион,  в хотелски комплекси подходящи за релакс и забавления

**Зимен лагер през февруарската ваканция – Ски училище, сноуборд, пързаляне с шейни, легени и чинийки  под формата на забавления и обучение. Лагерът е съобразен и подходящ за деца и юноши, начинаещи и напреднали скиори и сноубордисти. Курсът на обучение е достатъчен за усвояване на начално ниво или усъвършенстване на техники за по-напреднали. Децата се разделят според своите умения в малки групи. Заниманията са по цял ден на пистата със ски учител.

**Еко лагер през пролетната ваканция – Анимацията е фокусирана върху екологични занимания сред природата, грижа за горските обитатели, залесяване, маркировка; екоработилници; eкспедиция „Зелени детективи“- екипни занимания по заснемане и проучване на горската флора и фауна, замърсяването и унищожаването на природата в района на местообитаване. Екозаниманията, в които  децата проявяват  любов, загриженост и уважение към Земята, протичат интересно и забавно, с много игри и творческа дейност. Целта е да ги превърнем в природознайковци, да ги възпитаме да са съпричастни и отговорни към проблемите на околната среда, за да оставим след себе си природа, на която да се радват и бъдещите поколения.

Смени:

5-9 февруари – ски и сноуборд училище, зимен лагер в Паничище

1 – 5 април – пролетен еко лагер, Сапарева баня 

Допълнителна информация за предстоящия лагер може да намерите тук.

                                                                    Гласувайте за нас в:  bg_top_logo18