Водни забавления


Водни забавления и незабравими приключения – акцент в Анимационната програма за спортни и здравословни дейности на Приключенски езикови лагери ALS, camps.bg

Организирането на спортни и здравословни игри във водата е важен акцент в анимационната програма на организираните през пролетта и лятото Приключенски езикови лагери. Затова през пролетта избираме хотели, които имат собствен минерален басейн, а през лятото – да са близо до плувните комплекси. За правилното физическо израстване на децата, плуването има мощно оздравително и закаляващо действие, развива и усъвършенства всички функции на организма, оформя хармонично и стройно тяло. Плуването се препоръчва както на децата с наднормено тегло, защото подпомага и увеличава горенето на калории, така и на тези, които са слаби, недоразвити или имат така наречените пилешки гърди, тъй като увеличава сърдечния и белодробен капацитет, подобрява мускулният тонус. При плуването повече от 2/3 от телесната мускулатура взима участие в движенията, във водата децата получават постоянен хидромасаж, който подобрява кръвообращението. А това е здраве.

Водните игри са забавен елемент от анимационната програма на летните лагери. Игрите с пояси, топки, пръчки и балони, битка с водни пистолети и веселите водни бомби са само малка част от забавленията, които предлагат аниматорите. Атрактивни забавления в комбинация с чист въздух, слънце, смях и нови приятелства – емоция и здраве за лагерниците.

През летните лагери в Гургулят винаги организираме посещения на големи плувни комплекси. В това отношение нашата база  заема стратегическо място, защото се намира в центъра на три плувни бази. Почти на еднакво разстояние от селото /на около 15км/ са Аква парк “Конза” и комплекс “Зелен свят”, а само на 3 км. е спортният комплекс в с. Гълъбовци. Този път организирахме посещение на аквапарк. По-малките деца се забавляваха в детските басейни – на пързалките, които излизат от устата на триглавия змей и под водопада на гъбката. Истинското приключение бе за по-големите – те се спускаха от големите пързалки.

Автор: Сашо

error: Content is protected !!