Ателие за рисуване


Ателие за рисуване и приложни изкуства – акцент в Анимационната програма на Приключенски езикови лагери ALS, camps.bg

В тематичния ден за рисуване аниматорите отварят вратите на нашето ателие за рисуване и приложни изкуства. На лагерниците се предоставят различни материали за рисуване- стари дискове и грамофонни плочи, дървени лъжици, причудливи естествени дървени фигурки, шишарки, камъчета, миди, керемиди, глинени плочи и др. Затова имаме грижата по време на походите да се оглеждаме за интересни “находки” и да събираме естествени материали от природата. Направлявани от аниматор, децата смесват боите и проявяват творческото си въображение. Когато станем готови, подреждаме експонатите на подходящо място, за да могат всички да им се любуват до края на смяната.

Другото любимо занимание на децата е изработване на кукли от парцали, плетене с ластици, моделиране на фигурки, правене на гривни, обеци и колиета от мъниста и други подръчни материали. Особено атрактивни са заниманията по изработване на различни аксесоари за домашния интериор – вази, свещници, закачалки, моливници и т.н.

А когато ходим на лагер във Велинград, посещаваме Ателието за великденски яйца в историческия музей на града. Там децата се научават да рисуват върху кухи яйца със специални боички и пиротехника. След това ги обагрят в червено и носят в къщи за украса на великденската трапеза.

През летните лагери, по време на походите в планината и особено когато правим заслон край река, децата събират гладки речни камъни, черупки от охлюви, щипки от раци, интересни дървени фигурки и др., които оцветяват в ателието за рисуване и приложни изкуства.

Автор: Кати, аниматор, съавтор на първото в България учебно помагало по ,,Туристическа анимация” за деца

 

 

error: Content is protected !!