кампови

Зимскиот одмор со комуникација на англиски јазик.

Во извонредни Рила планина децата се радуваат на добро избалансирана, среќна и сигурна одмор. Таму тие имаат можност да пробаат различни зимски спортови и возбудливи активности на отворено – зимските игри и забава како трки со санки, изработување на снежни луѓе и походи.

Нашиот зимски камп комбинира ски и сноуборд за почетници и напредни со дополнителни часови по разговорен англиски јазик. Децата се охрабруваат да развиваат својот речник и да користат на пракса новите јазични вештини.

Покрај тоа, ние нудиме секој ден различни интересни клубски активности, тематски вечери и диско.

Кај нас вие ќе доживеете некои незаборавни емоции. Подгответе се да се насмевнете – зимскиот камп во ASL е авантура без крај!

Ние нудиме зимски камп во одморот за 5 дена од 14.01. до 19.01.2016 г, на планината Рила вo комплекс Паничище.

Летни јазични кампови

ALS нуди летни кампови, кои се одржуваат во прекрасните бугарски планини Рила, Родопи и Балкан. Ние предиспонирачки нашите лагерници да ги покажат своите вештини и способности, да развиваат својата креативност и самодоверба, ги охрабруваме ги да градат нови и долготрајни пријателства.

Летниот камп отстранува комуникациски бариери преку изучување и практикување на англиски јазик. Учење на странски јазик е тешка задача, но ние го претворивме во задоволство на нашите лагерници со интригантни игри и програми кои го збогатуваат речникот и им даваат практични знаења.

Бугарија е земја со убава, сценско и чиста природа. За време на логорите планираме и организираме eкскурзии во природа и историски знаменитости Funn спортот зона со ѕидови за качување, картинг патека, Аква парк, рафтинг, истражување на пештери, качување планината, жичницата град, МакБаскет, и авантуристички туризам во планината.

Ние покаже на нашите лагерници вистинското лице на Бугарија, на луѓето, историјата и иднината.

Неверојатно е да бидеш себе!